Viza & Tipsuri si curiozitati Cuba

Viza & Tips & Curiozitati - Cuba

Viza & Tips

Pentru cetatenii romani care calatoresc în Cuba este necesara obtinerea vizei de intrare. Viza se poate obtine de la ambasadele sau consulatele Cubei in strainatate. Vizele se emit pentru o perioada de 30 zile. Pentru intrarea in Cuba in scop turistic, exista urmatoarele posibilitati:
-Obtinerea vizei la ambasadele sau consulatele Cubei in strainatate;
-Obtinerea tichetului de turist, „Tarjeta de turista”, echivalent cu viza in scop turistic aplicata in pasaport (de la misiunile Cubei in strainatate; la sosirea pe aeroport in Cuba, daca compania aeriana va accepta imbarcarea fara viza prealabila).

Curiozitati

 • Ernest Hemingway a trait o bucata buna de vreme in Cuba; s-a inspirat in romanul sau Batranul si Marea - roman devenit si subiect al filmului cu acelasi nume din povestea unui pescar localnic care ii devenise prieten si cu care participa la partide de pescuit pe mare.
 • Che Guevara unul dintre personajele centrale ale Revolutiei din Cuba a dus o viata extraordinara: medic, luptator de gherila, strateg militar, revolutionar, politician. Caracterul sau salbatic, romantic si pasional l-a transformat in erou fiind luat de exemplu de multi alti revolutionari. In Guvernul post revolutionar al lui Fidel Castro, Guevara a detinut functii importante: Guvernator al Bancii Nationale, Ministru al Industriilor.
 • Cel mai inalt pisc al Muntilor Sierra Maestra din Cuba este Pico Real del Turquino cu 2.005 m inaltime.
 • In Cuba traieste cea mai mica pasare din lume – colibri sau zunzuncito, in greutate de numai 2 grame.
 • Pasarea nationala cubaneza este tocororo - coloritul penajului a inspirat culorile drapelului Cubei: rosu, alb si albastru.
 • Liliacul "pescar" (Noctilio Leporinus) are anvergura aripilor de pana la 1 m, desi trupul sau este foarte mic si se hraneste cu peste; datorita sonarului biologic ce are o frecventa de 55 kHz, depisteaza cu usurinta pestii pe care ii prinde si ii cara in locul unde isi are habitatul. Aceasta specie de liliac este intalnita si in alte locuri din caraibe cat si in America Latina.
 • Pe Muntele Iberia traieste Eleutherodactylus Iberia o mica broscuta ce nu atinge 1 cm si care nu are denumire in dialectul localnicilor.
 • Trabucurile au inceput sa fie manufacturate in Cuba inainte de mijlocul secolului al XVIII-lea; primul care a introdus banderola cu denumirea marcii a fost bancherul german stabilit in Cuba, Herman Upmann, in anul 1844. El a fost primul care a ambalat trabucurile in cutiile devenite celebre si pe care le facea cadou clientilor importanti ai bancii sale drept articole promotionale.
 • In Cuba se imbuteliaza anual 21,6 milioane de litri de rom; adevaratul rom cubanez (el ron) obtinut din melasa trestiei de zahar se tine la invechit timp de 15 ani in butoaie de stejar alb; se consuma sec sau in nenumarate combinatii de cocktailuri, cele mai cunoscute fiind Mojito, Daiquiri, Pina Colada, Cuba Libre.
 • Peisajul religios al Cubei este marcat de sincretisme: nu este neobisnuit ca o persoana sa aiba mai multe credinte si sa fie membru al Partidului Comunist in acelasi timp.
 • Sezonul de cultivare al tutunului in Cuba este din decembrie si pana in aprilie; Provincia Pinar del Rio (in vestul insulei) este considerata centrul industriei de trabucuri iar in Valle de los Ingenios (in apropiere de Trinidad) este concentrata intreaga industrie de zahar din Cuba.

 

Parteneri