Viza & Tipsuri si curiozitati Barbados

Viza & Tips & Curiozitati - Barbados

Viza & Tips

Incepand cu anul 2009, cetatenii romani pot calatori in Barbados fara viza pentru o perioada de pana la 3 luni (90 de zile) in decursul a 6 luni (180 de zile) de la data intrarii in tara.

Curiozitati

  • Cercetatorii au identificat cel mai mic sarpe din lume, care masoara numai 10 centimetri lungime si care are grosimea unei spaghete. Doua exemplare din aceasta specie au fost gasite sub o piatra din insula Barbados, in cadrul unei expeditii stiintifice.
  • In apele din preajma recifelor de corali traiesc alaturi de tipari uriasi, broaste testoase, caluti de mare serafici si un pestisor ciudat - pestele broasca (Batrachomoeus dubius) numit asa deoarece cand se simte amenintat se umfla pentru a-si alunga atacatorii luand spectul unei broscute.
  • In Barbados traditia olaritului este veche de peste 300 de ani in satucul Chalky de la poalele muntelui Mount Potteries  fiind ridicata la rang de arta.
  • Construit in 1743 - Colegiul Codrington este cea mai veche scoala de teologie anglicana din emisfera vestica.
  • Moara Morgan Lewis - restaurata in totalitate este una dintre cele mai vechi mori de vant (in stil olandez) care era folosita la macinarea zaharului inca de pe vremea cand plantatiile de zahar erau lucrate cu sclavi.

 

Parteneri