Detalii despre vremea din China

When to go - China

Cea mai mare parte a Chinei se afla intr-o zona moderata asemanatoare climatului temperat continental cu anotimpuri distincte. Exista diferente de clima care se datoreaza musonilor, extinderii suprafetelor de uscat si diferentelor considerabile de altitudine. In timp ce in China centrala si de sud-est este, in general, cald si umed, in nord si nord-est este relativ uscat. China ajunge pana la 35° latitudine, fapt care produce o mare variatie in ceea ce priveste climatul regional. In multe zone, vara este fierbinte si ploioasa, cu un mare grad de umiditate, si iarna este uscata. In China de nord, mai mult de 80 % din precipitatii cad in lunile de vara, dar numai 40 % din precipitatiile anuale au loc in China de sud in aceeasi perioada.

Perioadele optime pentru o vizita in sudul Chinei (provinciile Yunnan, Guangxi, Hainan si Guizhou) sunt, din punct de vedere climatic, primavara (martie - mai) si toamna (septembrie - noiembrie). Din aprilie pana in septembrie in aceasta regiune umiditatea este foarte accentuata, sezonul ploios fiind uneori accentuat de taifunuri in special pe coasta de sud-est, in perioada iulie-septembrie. Iernile sunt scurte si blande, cu temperaturi foarte placute mai ales in Yunnan.

In general calatoriile in China sunt de evitat in perioada sarbatorilor nationale: Anul Nou Chinezesc (finele lunii ianuarie), 1 Mai (Ziua Muncii) si 1 Octombrie (ziua nationala a Republicii Chineze), cand chinezii au mai multe zile libere, iar obiectivele turistice sunt extrem de aglomerate.

Temperatura (°c)
Precipitatii (mm)
 

 

Parteneri